Hva er blålys?

Blått lys refererer til en del av lysbølgelengden som kan sees av menneskelige øyne, og som anses å være potensielt slitsom på retinalnivå når den utsettes for det med jevne mellomrom.

Dette blå-fiolette lyset kan vanligvis finnes innenfor bølgelengden 380-500 nm, og sendes naturlig ut av solen, og kunstig sendes av digitale skjermer. Det er imidlertid mellom 415 nm og 455 nm der det anses å være sterkest.

Blått lys omgir oss i hverdagen vår. Visste du at grunnen til at vi ser himmelen som blå, faktisk er på grunn av denne typen lys? Når disse kortbølgene fra solen slår mot luftmolekyler, skaper det det øynene våre tolker som en uendelig blå himmel.


Blått lys er også ansvarlig for å regulere kroppens sirkadiske rytmer: søvn/våknesyklusen. Derfor, når overeksponert for blått lys, spesielt om natten, kan søvnrutiner bli alvorlig påvirket, og symptomer på datasynssyndrom kan vises.

 

Hva er blålys briller?

Blålysbriller blir stadig mer populære blant den digitale generasjonen. Tross alt bruker vi mange timer på å jobbe eller slappe av foran de digitale enhetene våre.

Egentlig ser det ut til at vi i gjennomsnitt kan bruke 9 timer hver eneste dag foran smarttelefoner, datamaskiner, nettbrett og så videre! Utvilsomt en viktig del av våre dager der øynene våre kontinuerlig jobber hardt uten noen form for beskyttelse.

Det er akkurat der blålys briller kommer til nytte!